Bistro Podwale, Sandomierz – Kulinarna Strefa Rodzinna.
  • 16 listopada 2016 18:42
  • 0

Bistro Podwale ulokowane w Sandomierzu to rewelacyjna, kolorowa i przytulna miejscówka. Nowoczesny wystrój, kolorowe kanapy i oryginalne menu, tego wszystkiego możecie doświadczyć w Bistro Podwale. Trafiliśmy tam, kończąc nasze długoweekendowe wojaże na zasadzie postoju w drodze, ale zostaliśmy na chwilę dłużej.

Byliśmy wszyscy czworo lekko głodni, zatem zamówiliśmy krem z porów, krupnik,  grzanki z pate z wątróbki z karmelizowaną cebulą i tymiankiem, pierś z kaczki z musem z jabłek i suszonych moreli z pieczonym burakiem i jarzębiną na miodzie. Po przystawkach, zostały jeszcze przez naszych przyjaciół przetestowane burgery. Burger klasyczny – wołowina z grilla, pomidor, korniszon, cebula, sałata, domowy sos barbecue (+frytki i coleslaw) i burger koneser –  grillowana wołowina, ser mimolette, boczek, pasta z czerwonej fasoli i pieczonego czosnku, sałata, pomidor, marynowana cebula ( +frytki i coleslaw). Krem z porów – bardzo dobry, sycący, krupnik – dobry, aczkolwiek mało było w nim kaszy, grzanki z pate z wątróbki(forma pasztetu) – pyszne i kropka! Kaczka z dodatkami – rewelacyjna, mięciutka i fajnie się komponowała ze słodkimi dodatkami. Burgery bardzo ładnie wyglądały i równie dobrze smakowały. Było to naprawdę smaczne jedzenie zakończone kawałkiem ciasta miodowego – lekkiego i domowego. Obsługa w lokalu jest bardzo miła i sprawna.

Podsumowując, Bistro Podwale to ciekawe miejsce z dobrą kuchnią. Jeżeli pojedziecie szukać Ojca Mateusza, to koniecznie wstąpcie do Bistra Podwale. Jak tam dotrzeć ? Z Rynku kierujcie się na zachód, potem bramą „Ucho igielne”, w dół schodami i na samym dole już zobaczycie.

Jest to miejsce przyjazne dzieciom! (jest kącik zabaw)

Enjoy!

 

 

Komentarze: 0