Doki gastrobar, Łódź – so good!
  • 24 listopada 2018 22:06
  • 0

Doki Gastrobar na Off Piotrkowskiej

odwiedziliśmy już dwukrotnie i po tym co zastaliśmy przy dwóch wizytach już wiemy, że będziemy tam zaglądać przy każdej wizycie w Łodzi.

Za pierwszym razem udało nam się trafić na perełkę spoza karty – paellę. Sporo owoców morza, aromatyczna i kolorowa paella na chwile przeniosła nas wtedy na wakacje.

Jedzenie.

Drugie podejście zaowocowało wybraniem:

Chowder – kremowa zupa z owoców morza i boczku. Natychmiastowe nasze skojarzenie po pierwszej łyżce to „śródziemnomorski żurek”. Idealny smak i fajne podanie. Do tego tęgi morski smak. Cudnie podkręciła nam ta zupka kubki smakowe.

Krem z ziemniaków z szyjkami rakowymi – oliwa z pestek dyni i płatki chilli ekstra podkręcały smak ziemniaka, a szyjki stanowiły wisienkę na torcie. Jak każdy krem i ten miał ciężkie zadanie żeby się przebić przez morze kremów, które ostatnio nas otacza, ale udało mu się to w 100%.

Na szczęśliwy finał zamówiliśmy ozór wołowy z puree dyniowo-selerowym, cykorią i majonezem chrzanowym. Co tu dużo pisać – gdybyśmy nie byli pełni, zamówilibyśmy drugą porcje. Mięciutki ozór cudownie komponował się z majonezem chrzanowym❤️👌 A jeszcze te dodateczki, które przepysznie stawiały kropkę nad i przy każdym kęsie. Pomysłowo!

Warto jeszcze wspomnieć o porządnej dawce grzanego Jegermeistra podanego w oldschoolowym kubanie 🙂 Ależ się zrobiło błogo!

Konkludując.

Doki Gastrobar to dla nas miejsce kompletne. Fajna konstrukcja lokalu, świetna kuchnia i do tego rewelacyjna obsługa. Uśmiechnięte i komunikatywne dziewczyny, bystre i potrafiące w 5 sekund namówić na daną pozycje z karty! Niby gastrobar, a poziom, którego nie powstydzi się porządna restauracja. Brawo💪💪💪

Będziemy wracać przy każdej wizycie w Łodzi😃

Enjoy!👌🥂

Komentarze: 0