Hotel Alter, Restauracja Ego – Prawdziwa klasa na talerzu.
  • 7 października 2016 21:16
  • 0

Kolacja we Troje  Na uczczenie powiększenia się składu Enjoy wybraliśmy Hotel Alter na Starym Mieście w Lublinie a dokładniej Restauracja Ego. Wnętrze restauracji jest surowe ale eleganckie, wszystkie dodatki są gustowne i dobrane ze smakiem.

Na naszą kolację zamówiliśmy krem z marchwi i zupę ogonową a następnie policzek wołowy z puree ziemniaczano-koperkowym i warzywami oraz comber jagnięcy z mostkiem, burakiem, puree z fioletowego ziemniaka i sosem czekoladowym. Na początku mały poczęstunek od kuchni – amuse bouche w postaci curry z jagnięciną i marchewką a do tego chips kokosowy. Dodatkowo ciepłe, pyszne pieczywo i oliwa. Bardzo duży plus za taki dodatek. Świetne połączenie smakowe, było bardzo dobrym wstępem do dalszej uczty. Krem z marchwi jedliśmy już nie raz, ale naprawdę nie skłamię jeżeli napiszę, że ten był najlepszy. Bardzo kremowy, delikatny z fajnymi dodatkami. Zupa ogonowa przede wszystkim była bardzo ładnie i efektownie podana. Na dnie talerza spoczywały misternie ułożone w formie ” tatara” poszatkowane ogony a na tym warzywa, całość była zalewana dopiero na oczach gościa. Zupa godna polecenia. Dania główne ciężko będzie opisać słowami. Były one idealne pod względem zestawienia smakowego, kompozycyjnego a nawet kolorystycznego. Policzek wołowy rozpływał się w ustach, dopełnienie stanowiło budyniowe puree i pyszne warzywa( kalafior, kalafior romanesco, pomarańczowa, żółta, fioletowa marchewka i brokuł. Cudowne połączenie kolorystyczne i smakowe. Comber z mostkiem również nas nie zawiódł, przyrządzony genialnie z zaskakującymi i „magicznymi” dodatkami przyprawia o zawrót głowy. Jednym słowem restauracja w Hotelu Alter wysuwa się w naszym zestawieniu na prowadzenie. W kuchni urzęduje prawdziwy Magik, który czaruje swoich gości smakami, kolorami i perfekcją ! Miła, profesjonalna i błyskawiczna obsługa. Gorąco polecamy , a doświadczycie rozkoszy dla oczu i podniebienia.

Komentarze: 0