Pstrąg Roztoczański – Chata Rybaka, Bondyrz – złota rybka Roztocza.
  • 24 listopada 2018 22:42
  • 0

Wyjście z domu bez śniadania ma swoje plusy! Przed południem można zaliczyć obiad, a skoro to był piątek to czemu nie rybka👌🐟🐟 i to jeszcze taka 😍😍😍

Chata Rybaka.

Do Bondyrza na Roztoczu na rybę wybieraliśmy się już dawno i w końcu się udało. Nakręceni dochodzącymi nas entuzjastycznymi głosami zamówiliśmy pstrąga z jabłkiem i chrzanem, a drugiego z grzybami. Dodatkowo na spróbowanie zupę prowansalską, oczywiście z pstrągiem.

Podejrzewaliśmy, że będzie dobrze, ale nie sądziliśmy, że aż tak…

Cóż w menu?

Pstrągi obłędne, świeżutkie, wilgotne w środku, z chrupiącą skórką. Ryby idealnie przeszły smakami „upchanymi” wewnątrz. Każdy kęs wykańczany był przyjemną nutką. Aromat, aromat i jeszcze raz aromat. I cudowna świeżość ryb złapanych kilka metrów od restauracji.

Zupa prowansalska bardzo smaczna – treściwa we „wkładkę”, w szczególności sporo pstrąga, lekko pikantna, ale gwoździe programu (pstrągi) przysłoniły nam tego dnia wszystko!

Okoliczności.

Restauracja Chata Rybaka położona jest w przepięknym miejscu, przy starym młynie. Latem musi być tam pięknie (i jest pięknie, co sprawdziła osobiście męska część Enjoye.pl wylegując się nad brzegiem Wieprza, ale i zimą wnętrze ma fajny urok, klimat rybacki widoczny, ale nie przesadzony. Jest to zdecydowanie adres godny polecenia na pyszną rybę na Roztoczu.

Enjoy!🥂👌

Komentarze: 0